Cum să-ți alegi corect compania de construcții

Compania de construcții particulare Sildum dă viață viselor tale la prețuri extrem de accesibile
iunie 27, 2018

 

Dacă planifici o reparație în apartamentul tău sau ți-ai creat o familie și vrei să construiești casa visurilor tale, sau ești antreprenor și planifici să-ți construiești un obiect comercial – în orice caz vei avea nevoie de o companie de construcții. Este un lucru important alegerea unei firme de construcții profesioniste, care să știe cum să construiască calitativ, rezistent, dar și să fie creativă, pentru a reda aspectul vizual dorit și în același timp să respecte termenul de dare în exploatare a proiectului.
Pe lângă aspectul financiar, vom trece pas cu pas fiecare etapă a procesului de selectare a unei companii de construcții.

I.Selectarea

Crează-ți o listă în care vei include toate companiile de construcții care ți-au plăcut. O listă care cuprinde între trei și cinci companii este suficientă. Niciodată nu lua decizia finală, dacă ai interacționat doar cu o companie, chiar dacă prima impresie pe care ți-ai creat-o a fost una pozitivă. Mai apelează la câteva companii și vezi ce au de spus ceilalți.

II.Evaluarea

 Aspectele la care să atragi  atenția atunci când îți alegi o companie de construcții:

  • Atitudinea față de clienți – Atrage atenție la felul în care ești abordat de către angajații companiei. Pun întrebări pentru a identifica cum te pot ajuta pentru a-ți oferi rezultatul dorit de tine sau pun întrebări ce urmează propriile lor interese? O companie de construcții competentă are grijă mai întâi de nevoile și dorințele tale, oferă soluții optime și doar apoi îți comunică prețul.
  • Portofolio – Solicită câteva proiecte finisate de către compania la care te-ai adresat. Deplasează-te la fața locului pentru a aprecia calitatea lucrărilor efectuate. Dacă nu ai cunoștințe de bază în domeniu, angajează un inginer tehnic care va merge cu tine, pentru a te consulta.
  • Echipa tehnică – Dirigintele de șantier și inginerul tehnic sunt cei care îți vor construi  viitorul proiect. Fă cunoștință cu ei și vezi ce reprezintă. Sunt competenți? Dau dovadă de profesionalism? Au flexibilitatea necesară pentru a-ți oferi exact ceea de ce ai nevoie?
  • Transparență în achiziția de materiale – Mulți beneficiari încredințează echipei tot ce înseamnă cumpărarea de materiale și căutarea prețurilor corecte, din lipsa timpului. Un constructor conștiincios va face o listă completă: cantități de materiale și prețuri aferente (cu siguranță nu vor fi sută la sută exacte, dar având o experiență în spate, poate să estimeze cantitățile destul de bine, luând în calcul și pierderile). O echipă profesională va emite factură și va garanta lucrarea executată.

III. Prețul

În nișa construcțiilor, de cele mai multe ori prețul respectă regula: mai scump înseamnă mai bun. Un preț ridicat îți majorează șansele de a beneficia de o calitate mai bună. De ce? Pentru că o companie de construcții profesionistă deține experți pentru întreg spectrul de construcții, iar experții costă mai scump. De asemenea, o companie de construcții competentă alege doar materiale de calitate superioară, ceea ce înseamnă un preț corespunzător.
La urma urmei, cel mai probabil merge vorba despre cea mai importantă investiție din viața ta, de aceea nu merită să economisești în detrimentul unei calități scăzute pentru un preț mai bun.
Ține minte! O companie de construcții care oferă un preț mai mic nu își micșorează profitul, ci îți oferă o calitate mai rea, ecnonomisind prin resurse umane necalificate și materiale de construcții ieftine.

Recapitulare: Selectează câteva companii care ți-au plăcut, mergi la convorbiri personale, atrage atenția la atitudinea reprezentantului față de tine, solicită să îți prezinte câteva proiecte finalizate, deplasează-te la șantier și apreciază calitatea, fă cunoștință cu persoanele care îți vor construi proiectul, ia în considerare prețul și fă decizia corectă!

O companie de construcții profesionistă este opțiunea cea mai bună. Un constructor bun este interesat în mod direct să fii mulțumit de calitatea lucrărilor, deoarece se bazează pe recomandarea pe care o vei face mai departe. Când alegi să lucrezi cu profesioniștii, aceștia sunt obligați să răspundă în fața lucrării, de aceea este și în interesul lor să facă lucrurile bine încă de la început, astfel încât să reziste în timp.

Acest articol conține informații generale iar în viitorul apropiat vom crea articole ce vor conține informații mult mai detaliate despre fiecare aspect discutat aici. Fii alături de noi!

P.S Dacă ți-a plăcut articolul, ai aflat ceva nou și util pentru tine, te rugăm să faci un share pentru a ne aprecia efortul depus. Pentru noi, acest gest foarte mult contează!
Iar dacă dorești  să cunoști mai multe despre domeniul construcțiilor și despre compania noastră , dă un follow și urmărește-ne pe pagina de facebook pentru a fi la curent cu noile articole și noutăți care vor apărea în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: