SUPERMARKETURI

În ciuda crizei din sfera economică, construcția supermarketurilor este unul dintre cele mai populare servicii din Chișinău și din regiune. Astăzi, mai mult ca niciodată, este important să se construiască supermarketuri cu costuri minime, însă în conformitate cu cerințele tehnice și operaționale necesare unor astfel de structuri. De aceea, dacă planificați construcția unui supermarket, este foarte important să alegeți o companie de construcții cu experiența și competențele necesare.

Deoarece în sfera comercială concurența este destul de ridicată, este important ca baza viitorului supermarket să fie un proiect bine conceput. Este vorba de abordarea profesională a proiectului, care va permite plasarea ergonomică a echipamentului comercial, echiparea corectă a depozitului, crearea condițiilor adecvate pentru depozitarea produselor și îndeplinirea tuturor cerințelor stabilite de autoritățile de reglementare. Nu mai puțin important este modul în care clădirea supermarketului se va încadra în mediul arhitectural.

Proiectarea profesională a supermarketului presupune luarea în considerare a două componente importante ale activității de tranzacționare eficiente, prima dintre acestea fiind confortul vizitatorilor, iar a doua – procesele tehnologice bine organizate.

Pentru funcționarea normală a supermarketului, este important să aveți nu doar săli comerciale bine proiectate, ci și depozite dotate corespunzător, lucru important în procesul de construcție a supermarketului. Pe termen lung, atenția asupra acestui detaliu va da rezultate excelente.

În procesul realizării proiectului, echipa de construcții SILDUM va ține cont de toți factorii importanți și vor face tot posibilul, ca rezultatul să corespundă totalmente așteptărilor clientului.

Etapele construcției supermarketurilor

Înainte de a începe construcția unui supermarket, trebuie amintit că acest proces va fi destul de dificil din punct de vedere al implementării și va necesita timp/costuri. Din acest motiv, sarcina principală a companiei de construcții  va fi optimizarea maximă posibilă pentru fiecare etapă de construcție, ceea ce implică necesitatea unei pregătiri și planificări preliminare mai amănunțite.

Chiar și o mică întârziere poate cauza depășirea  termenului limită și poate duce la pierderi.

Crearea unui proiect/concept

În cazul în care clientul a decis să utilizeze unul dintre proiectele de construcție standard, este necesar să se afle cum se potrivește acesta cu condițiile specifice de dezvoltare și ce trebuie făcut pentru a-l adapta la cerințele existente. În cazul în care construcția supermarketului presupune crearea unui proiect de construcție individual, toate nuanțele trebuie luate în considerare cât mai curând posibil, chiar și în etapa de compilare a sarcinilor tehnice. Doar în acest caz, platforma de tranzacționare va corespunde exact nevoilor clientului.

Elaborarea unui plan general de construcție, crearea estimărilor de construcție și documentația însoțitoare.

La această etapă este realizată și planificarea proiectului de construcții, căruia se va conforma cu precizie maximă echipa de construcții.

  • Lucrările de construcții pe șantier, săparea șanțurilor și alte măsuri necesare.
  • Instalarea și montarea utilităților, decorarea fațadelor și a interioarelor.
  • Amenajarea peisagistică a teritoriului adiacent și alte lucrări necesare funcționării normale a supermarketului.

Schița proiectului pentru supermarket este setul de documente care permite prezentarea principalelor soluții arhitecturale ale supermarketului proiectat, dimensiunile, posibila perspectivă 3D, pentru a decide de ce teren este nevoie. Această schiță reprezintă baza pe care se ține planul general.

Compania de construcții SILDUM oferă servicii de proiectare și construcție a supermarketurilor de orice complexitate. Pentru proiecte de succes, este nevoie de capacități de producție și tehnologice, o echipă de construcții calificată și echipament ce de garantează executarea lucrărilor de construcții exact în timpul convenit.

Verificarea respectării cerințelor pentru construcția de supermarketuri

Cerințele pentru spațiile comerciale sunt mult mai mari. Această se datorează faptului că supermarketul este considerat clădire publică, prin urmare trebuie să asigure o siguranță maximă și confort atât pentru vizitatori, cât și pentru personal, indiferent de amploarea acestuia.

Cerințele de bază pentru construcția supermarketurilor:

  • Crearea infrastructurii minime necesare (drumuri de acces, zonă pietonală, locație bine întreținută).
  • Corespondența dimensiunilor spațiului comercial cu statutul (supermarket).
  • Prezența tuturor comunicațiilor de inginerie necesare, a căror capacitate este suficientă pentru a asigura activitatea neîntreruptă a supermarketului.
  • Conformitatea spațiilor de depozitare cu cerințele sanitare și igienice în vigoare.

Cum să obțineți un supermarket care să vă aducă un profit garantat?

Executînd o cercetare pe teren  ne dăm seama că majoritatea supermarketurilor oferă aceeași gamă de produse. Astfel, apare întrebarea – Cum să cîștigăm loialitatea clienților? Răspunsul este diferențierea, iar diferențierea este posibilă doar prin crearea unui supermarket cu aspect interior plăcut, exclusiv și sinergic cu produsele pe care le vinde. Rezultatul diferențierii este determinarea viitorilor clienți să revină pentru efectuarea cumpărăturilor în acest supermarket. Cele mai importante elemente de interior sunt pardoseala, tavanul, mobilierul și utilajele instalate. Anume aceste elemente fac diferența. Ele trebuie să fie nu doar atrăgătoare dar și durabile. La acest capitol, SILDUM are o experiență solidă și cunoștințe aprofundate pentru a vă sugera cele mai bune materiale, care vor asigura calitatea și durabilitatea soluțiilor tehnologice.

Nu uitați că un proiect de succes presupune alegerea celor mai bune materiale, metode, dar mai ales – a specialiștilor potriviți, iar veniturile ulterioare vor acoperi din plin investiția.

Alte Construcții

error: