RESTAURANTE

Construcția restaurantelor înseamnă: organizarea corectă a spațiului în sală și în bucătărie, logistica internă, alegerea conceptului. Toate acestea sunt stabilite în faza de proiectare și depind de calitatea acesteia. Mai mult de atât, echipamentul profesional scump va funcționa eficient numai într-o bucătărie bine proiectată. Restaurantele și cafenelele nu sunt spații de alimentare publică, aici oamenii vin să se relaxeze și să socializeze, să-și petreacă timpul confortabil.

Indiferent dacă doriți să deschideți o cafenea mică, pentru maxim 50 de locuri sau un restaurant spațios – în ambele cazuri nu vă descurcați fără ajutorul unei echipe de construcții profesioniste.

Construcția restaurantului este realizată în mai multe etape consecutive standard, caracteristice pentru proiectarea practic a oricăror încăperi.

Etapa de pregătire

Cel mai important lucru la etapa de pregătire este determinarea conceptului. Proiectarea unei cafenele studențești, de exemplu, va fi foarte diferită de cea a unui restaurant cu bucătărie franceză. Proprietarul trebuie să aibă o imagine clară despre publicul țintă, consumul mediu etc. , dimensiunile încăperii și alte caracteristici specifice (de exemplu, prezența unei verande, a unui ring de dans, a unei scene).

Echipa de construcții va merge în teritoriu pentru a efectua toate măsurările necesare și a evalua posibilitățile de proiectare. Ca rezultat, va fi creat un document care va include informațiile generale despre proiect, cerințele de arhitectură și construcții, cerințele pentru echipamentele de inginerie. Fără o informație inițială completă furnizată în  documentul proiectului, este imposibil să se proiecteze în mod corespunzător toate sistemele de inginerie și cele tehnologice.

Dezvoltarea proiectului de planificare și  a soluțiilor tehnologice

Soluția arhitecturală și de planificare – definirea formei și a dimensiunilor. În acest sens, are loc:

  • zonarea unei săli, a unui hol și, de asemenea, a unor spații industriale, a depozitului (inclusiv camerelor de răcire), a spațiilor administrativ-gospodărești și tehnice;
  • localizarea intrărilor centrale și de serviciu;
  • determinarea amplasării bucătăriei, barului, sălii, mobilierului auxiliar etc.;
  • dezvoltarea interiorului și exteriorului clădirii etc.

Soluțiile de planificare sunt realizate în strictă conformitate cu toate normele anti-incendiu, sanitare și arhitecturale aplicabile.

Trebuie remarcat faptul că pentru obținerea celui mai bun rezultat este important să se mențină un contact strâns între echipa de construcții și client nu numai în procesul de proiectare, ci și în etapa de coordonare și implementare a proiectului. Compania de construcții SILDUM este compania licențiată pentru a executa orice tip de lucrări de construcții, astfel încât procesul să decurgă natural și fără întârzieri.

Selectarea echipamentului

Echipamentele pentru restaurante și cafenele ar trebui să ofere o varietate de procese tehnologice. Este necesar să fie determinate căile de acces și la deciziile de proiectare  legate de mișcarea alimentelor în bucătărie și a bucatelor în sală. Lista de echipamente chiar și pentru o mică cafenea va fi extinsă.

Cum am menționat mai sus, atunci când proiectăm, se realizează în formatul de specificație, care indică numărul de unități de gaz și echipamente electrice, putere și tensiune. Proiectul include, de asemenea, un aspect al dispozitivului și o notă explicativă care descrie procesele tehnologice și motivele pentru alegerea unui anumit echipament.

Echipamentul tehnologic este selectat în funcție de formatul și clasa localului, rentabilitatea acesteia, costul de întreținere și reparare, costurile energiei sunt, la fel, luate în considerare.

Ce înseamnă  un proiect complex pentru restaurante?

Toate etapele de implementare a proiectului sunt strâns legate. Prin urmare, nu este rezonabil să invitați echipe de construcții diferite.

Mult mai eficientă va fi o echipă bine coordonată, care are o experiență bogată în proiectarea pe piață. Acest lucru este posibil atunci când contactați o companie de construcții care furnizează echipament complex pentru restaurante și cafenele, inclusiv un proiect tehnologic, dezvoltă și implementează designul interior. În acest caz, procesul va fi mai rapid, cu suprapuneri mai mici – și, prin urmare, cu costuri financiare mai mici.

În plus, atunci când cumpărați echipamente de la o astfel de companie, o parte a lucrărilor de proiectare este efectuată, de obicei, gratuit sau la reduceri mari.

Ce faceți dacă aveți idei neobișnuite de proiectare?

Dacă aveți un concept original pentru un restaurant sau cafenea, nu vă fie teamă de dificultăți. Atunci când construcția restaurantului este încredințată unor profesioniști, aceștia efectuează toate aprobările necesare și implementează proiectul în conformitate cu reglementările, asigură întreținerea echipamentului.

Împreună cu compania de construcții SILDUM, nu numai că nu veți pierde, dar veți economisi timp și, cel mai probabil, veți obține un rezultat care depășește toate așteptările.

Alte Construcții

error: