ADMIRAL RESIDENCE

Casa în sine este o artă a designului modern, care ascunde în interior un mediu ecologic, menit să interacționeze cu natura și în același timp să emane o atmosferă luxoasă și încăpătoare.

În acest proiect ne-am propus să construim o clădire ecologic sănătoasă, luxoasă și spațioasă. Pentru a realiza acest obiectiv, ne-am focusat la crearea unui mediu cu aer proaspăt, care ne-ar face să ne simțim ca și cum ne-am afla într-un parc verde. Am utlizat vospele și adezivi organici cu VOC scăzut, iluminare indirectă, ventilație încrucișată și geamuri care reduc considerabil pătrunderea razelor ultraviolet în încăpere. Pentru SILDUM, acest proiect are un caracter experimental, care conține elemente arhitecturale complexe cărora îi acordăm din ce în ce mai multă atenție.

Această casă particulară a fost executată pentru o familie numeroasă, de origine engleză care s-au stabilit cu traiul în Republica Moldova, fiind cuceriți de natura locală și de societatea prietenoasă. Clădirea a fost concepută cu un design excepțional și în același timp o funcționalitate maximală care îmbină frumosul cu utilul. La parter spațiul este împărțit în două dormitoare, în timp ce zona de living de la primul etaj – în tradiție europeană – are înălțimi extinse ale tavanului de 3,4 metri. Aflîndu-vă în clădire, există un sentiment de lux, nu numai în spațiu ci și în selecția materialelor, modul în care interacționează și creează o sinergie armonioasă. Un element architectural deosebit este scara spirală, situată sub geamuri, care urcă spre un ochi ce permite, fără obstacole ,să redea o imagine vie și plăcută a cerului de deasupra.

error: